Το πρόγραμμά μαςΜελετημένο για την κάθε ηλικία των παιδιών με γνώμονα αυτό του Υπουργείου Παιδείας, είναι πλούσιο σε δραστηριότητες που καλύπτουν όλους τους παιδαγωγικούς σκοπούς. Το ημερήσιο πρόγραμμα ανάλογα με την χρονική περίοδο και τα ενδιαφέρονται των παιδιών αρχίζει το πρωί με την προσέλευση των παιδιών.

Μέχρι τις 9:00 π.μ. τα παιδιά παίζουν ελεύθερα στις γωνιές της τάξης με τους φίλους τους. Μετά μαζεύονται στις παρεούλες της τάξης τους, για να πούν τα νέα τους και να ακούσουν το πρόγραμμα της ημέρας από την δασκάλα τους. Χωρίζονται και μικρές ομάδες με διαφορετικές δραστηριότητες που έχουν βάση το παιχνίδι και είναι διαθεματικές.

Λογικομαθηματική Σκέψη

Λογικομαθηματική Σκέψη
Σκέπτομαι να βρώ λύση στο παιχνίδι που με ενδιαφέρει.Μαθαίνω έννοιες του χώρου, χρόνου και του αριθμού, κάνω συνδιασμούς και ταξινομήσεις.

Εξέλιξη της Γλώσσας

Γλώσσα
Ενθαρρύνομαι να εκφράζω με λόγια αυτό που σκέφτομαι, αισθάνομαι και θέλω.Παίζω λεκτικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, λέω και ακούω παραμύθια κ.λ.π. με σκοπό τον εμπλουτισμό της γλώσσας.

Εξέλιξη της Γλώσσας

Βιβλιοθήκη
ξυπνά το ενδιαφέρον για διάβασμα, μου αρέσει να διαβάζω τις εικόνες των παραμυθιών και λεξούλες.

Αγγλικά

Αγγλικά
Ακούω τραγουδάκια και παραμύθια, παίζω και μαθαίνω τις πρώτες μου λέξεις στα αγγλικά.

Περιβάλλον και Φύση

Μελέτη Περιβάλλοντος
Μου αρέσει να παρατηρώ με τις ώρες τα μυρμήγκια φορτωμένα σπόρους, να χώνονται μέσα στις τρύπες τους και τα σαλιγκάρια να παίζουν το κρυφτό στο σπίτι τους. Το παιδί συνεργεί στο περιβάλλον και μαθαίνει την αξία του για τον άνρθωπο.

Δραματική Έκφραση

Εικαστικά
"Ζωγραφίζω τον δικό μου ήλιο ψηλά στον ουρανό και πάνω από το κεφάλι μου τρελαίνομαι γιαυτό!"

Τραγούδι και Χορός

Τραγούδι και Χορός
Μου αρέσει να τραγουδώ και να χορεύω να ντύνομαι και να παριστάνω τους αγαπημένους μου ήρωες αλλά και αυτά που ζώ στην πραγματικότητα.

Μελέτη Περιβάλλοντος

Δραματική Έκφραση
Να παίζω ρόλους, συμβολικό παιχνίδι, θέατρο και κουκλοθέατρο.

Μαγειρική

Μαγειρική
Να φτιάχνω πίτες και κουλούρια σαν τη μαμά ανακατεύοντας όλα τα υλικά...

Ξένη Γλώσσα

Ψυχοκινητική
Πόσο μου αρέσει να παίζω με την μπάλα, να τρέχω, να ξαρφαλώνω, να κάνω ισορροπία και τόσα άλλα.

Κηπουρική

Κηπουρική
Μου αρέσει να σκάβω, να φυτεύω και να ποτίζω τα σποράκια και τα λουλούδια στον κήπο μας. Μου αρέσει να τα φροντίζω, να τους μιλάω και να τα βλέπω να μεγαλώνουν.

Αγγλικά

Ελεύθερο Παιχνίδι
Τόσο πολύ μου αρέσει ελεύθερα να παίζω μόνος μου και με τους φίλους μου,να χτίζω πύργους, να φτιάχνω αεροπλάνα και αυτοκίνητα. Στο κουκλόσπιτο να μαγειρεύω, να βάζω ρούχα και να παριστάνω τη μαμά, το μωρό, τον γιατρό, τη δασκάλα....