Αρχική Σχετικά με Εμάς

Το σχολείο μας  • babbysitter-slider-ground
  • babbysitter-slider-ground
  • babbysitter-slider-ground

Το σχολείο μας

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα χρόνια στην εξέλιξη του κάθε παιδιού. Στο ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ με πολύ αγάπη, φροντίδα και παιδαγωγικές γνώσεις δίνονται στο παιδί οι δυνατότητες για μια πνευματική και συναισθηματική καλλιέργεια με ανθρώπινες αξίες.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ιδρύθηκε και λειτούργησε ως ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ το1977 από την Μαριέλα Σαμέλλα, πτυχιούχο Νηπιαγωγό του Πανεπιστημίου της Γενεύης και μαθήτριας του J.Piaget, G Duparc κ.λ.π.

Παιδαγωγικός στόχος ήταν η εφαρμογή των αξιών της "ECOLE ACTIVE", βασισμένη στις βαθειές ανάγκες και κίνητρα του παιδιού ( Freinet, Decroly, Montessory, Audemars-Lafendel κ.λ.π.).  Πρότυπο της υλοποίησης αυτής της παιδαγωγικής υπήρξε η πρακτική της στην "MAISON DES PETITS" σχολείο συνδεδεμένο με το Ινστιτούτο J.J.Rousseau του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Το τμήμα του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ιδρύθηκε το1996.

Με την πάροδο του χρόνου η παιδαγωγική πράξη εμπλουτίστηκε από την Κατερίνα Σιαμέλλα, απόφοιτο των Πανεπιστημίου UCL του Λονδίνου, Institut of Education και Rehampton College University of Surrey, με νέες ιδέες επηρεασμένες από τους ψυχολόγους όπως τον Gardner, Froebel,Clay,Einon,Hughes,Cowan,Nunes κ.λ.π.

To 2012 το Νηπιαγωγείο πήρε άδεια ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  και λειτουργεί με Διευθύντρια και Νηπιαγωγό την Κατερίνα Σαμέλλα.

Από το 2019 το προνήπιο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.