Αρχική Σχετικά με Εμάς

Ο χώρος μας



Ο χώρος μας

Ο χώρος μας

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ

Το "Μικρό Σχολειό" που είναι ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των διαφορετικών ηλικιών των παιδιών και με εμφανή παραδοσιακά στοιχεία, που δίνουν τη θαλπωρή του σπιτιού, βρίσκεται μέσα σ' ένα μεγάλο κήπο.

Ο ΚΗΠΟΣ

Μεγάλος και καταπράσινος, ο κήπος μας έχει δέντρα, φυτά και λουλούδια που έχουμε φυτέψει διαχρονικά με τα παιδιά. Έχει Παιδική Χαρά και τρία σκάμματα γιά να παίιζουν τα παιδιά ελεύθερα και με ασφάλεια, να κινούνται, να φαντάζονται, να δημιουργουν, να ανακαλύπτουν και να ονειρεύονται, σε μια ηλικία πούυ όλα αυτά είναι βασικά στη ζωή τους. Στα παρτέρια του κήπου που τα παιδιά καλλιεργούν φυτά και λουλούδια, καλλιεργούν και την αγάπη τους για τη φύση και το περιβαλλον.



Σ’ ένα μεγάλο και καταπράσινο κήπο, με δέντρα, λουλούδια και παιδική χαρά, είναι κτισμένο και ειδικά διαμορφωμένο το σχολείο.

Τα παιδιά παίζουν στον κήπο και χαίρονται τη φύση. Καλλιεργούν δικούς τους μικρούς κήπους και αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση.

Το κτήριο έχει τρεις κύριες αίθουσες και διάφορους βοηθητικούς χώρους για τις παιδαγωγικές δραστηριότητες και για τις ανάγκες λειτουργίας του σχολείου.

Η παιδαγωγική στο «Μικρό Σχολειό» είναι βασισμένη στις παιδαγωγικές αρχές του Πανεπιστημίου της Γενεύης και εμπνέεται από μεγάλους Ελβετούς και Γάλλους παιδαγωγούς και ψυχολόγους (Pestallozi, Claparède,Freinet, Piaget, Duparc, κ.α.) της “Ecole Active” (παιδαγωγική που στηρίζεται στα βαθειά κίνητρα των παιδιών) και των σύγχρονων συνεχιστών τους.

Το «Μικρό Σχολειό» για τα παιδιά είναι τόπος ζωής, δράσης, γνώσης και χαράς.