Αρχική Σχετικά με Εμάς

Ο χώρος μας



  • babbysitter-slider-ground
  • babbysitter-slider-ground
  • babbysitter-slider-ground
  • babbysitter-slider-ground

Ο χώρος μας

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ

Μέσα στον καταπράσινο κήπο μας είναι χτισμένο το "ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ". Ειδικά σχεδιασμένο για σχολείο με ψηλοτάβανες αίθουσες και κυρίαρχο το παραδοσιακό στοιχείο που του δίνει ξεχωριστή θαλπωρή. Οι τάξεις είναι διαμορφωμένες για τα παιδιά των διαφορετικών ηλικιών με γνώμονα την ασφάλεια και την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Είναι στολισμένες με τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες των παιδιών που τους δίνουν μια ξεχωριστή δημιουργική αίσθηση.

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ

"Αφήνοντας τα παιδιά να παίξουν στον κήπο και τον κήπο να γεμίζει από τα παιδιά, μια κρυφή πολύτιμη σχέση μεταξύ τους γεννιέται και δεν λησμονείται ποτέ. Είναι η αγάπη για την φύση." J.Bandet/Σύμβουλος Γαλλικών σχολείων.

Στον κήπο του σχολείου μας έχουμε αιωνόβιες ελιές, πεύκα, καρποφόρα δένδρα, θάμνους και καλλωπιστικά φυτά. Ανάμεσά τους φωλιάζουν μικρά ζώα, πουλιά, έντομα, σαλιγκάρια, σκατζόχειροι, χελώνες, γατάκια κ.λ.π.

Ο κήπος προσφέρεται για πολλές παιδαγωγικές δραστηριότητες: παρατήρηση, αναφορά σε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, λεκτικές, λογικομαθηματικές, χώρου, χρόνου, περιβαλλοντικές, εικαστικές, ψυχοκινητικές και βέβαια ψυχαγωγικές.

Το παιδί στον κήπο ζεί την πραγματικότητα αλλά και εμπλουτίζει την φαντασία του. "Ο κήπος ήταν για μένα ένας μεγάλος δάσκαλος, μια ηλιαχτίδα της ζωής."  V.Hugo.